Tot ce trebuie sa stii atunci cand inchiriezi o masina

In general, pentru a inchiria o masina, trebuie sa aveti un permis de conducere valabil si un card de credit care sa aiba o suma suficienta pentru a acoperi depozitul sau un un voucher de inchiriere.

Exista trei lucruri de care aveti nevoie pentru a inchiria cu succes o masina.

1. O licenta de conducere valabila

Inainte de a putea inchiria o masina, trebuie sa aduceti cu dvs. un permis de conducere valabil, care este eliberat pe numele dvs. Cerinta minima de varsta pentru a inchiria o masina variaza de la o tara la alta. Marea Britanie, de exemplu, permite conducatorilor auto de la varsta de 17 ani sa inchirieze o masina, desi acest lucru ar putea depinde de furnizor. De asemenea, cei mai multi nu au o cerinta maxima de varsta, dar anumite tari pot limita inchirierea de masini numai persoanelor cu varsta mai mare de 25 si maxim 70 de ani.

2. Un card de credit

A doua cerinta este card de credit activ. Chiar daca aveti o licenta de conducere valabila, este posibil sa nu primiti aprobarea daca nu aveti un card de credit activ care are acelasi nume. Un card de credit emis sub numele dvs. este important deoarece va fi folosit pentru depozit.

Unele companii de inchirieri auto va permit, de asemenea, sa inchiriati o masina doar cu numerar, dar cei care accepta platile in numerar ca depozit pot avea mult mai multe cerinte decat de obicei. De exemplu, companiile de inchiriere auto Hertz permit clientilor cu varsta de peste 21 de ani sa plateasca un depozit in numerar in avans, atata timp cat au obtinut un card de identificare a depozitelor in numerar. Este nevoie de 30 de zile pentru procesare si costa 15 $ pentru a obtine una.

Cu toate acestea, aveti nevoie de un card de credit atunci cand rezervati online pe companii de inchirieri auto.

3. Un voucher

Un voucher este o hartie cu toate informatiile de inchiriere confirmata de compania de inchiriere, incluzand datele de preluare,  locatia si detalii cum ar fi asigurarile. In majoritatea cazurilor, este necesar sa fie tiparita.

Alte aspecte legate de inchirieri

Un IDP sau un permis international de conducere este un document oficial. Un IDP va permite sa conduceti o masina in 150 de tari diferite, impreuna cu permisul de conducere in afara tarii dvs. Va recomandam cu tarie sa obtineti un IDP daca licenta dvs. nu este in limba engleza.

Pentru licentele din tari care nu fac parte din tratatul IDP (cunoscuta sub numele de Conventia privind traficul rutier din 1949/1968), este necesara o traducere oficiala in limba engleza a permisului de conducere.

Trebuie sa aveti cel putin 18 ani si sa aveti o licenta de conducere valabila care sa fie valabila cel putin sase luni dupa ce ati primit un IDP.

De ce este necesar cardul dvs. de credit in timpul rezervarii?

S-ar putea sa va intrebati „de ce aveti nevoie de un card de credit pentru a inchiria o masina?” Aceasta permite companiei sa va perceapa taxa directa in cazul in care apare o problema in timpul inchirierii. Aceasta ar putea fi o deteriorare neasteptata a masinii, furtul sau poate o amenda de trafic.

Cardurile de debit

Unele companii de inchiriere de masini va vor permite sa utilizati un card de debit pentru a inchiria o masina in anumite ocazii. Cu toate acestea, este mult mai complicat. De exemplu, compania poate efectua un cec de credit. Compania de inchiriere va verifica daca aveti un bun punctaj de credit. Daca scorul dvs. este slab, nu veti putea utiliza deloc un card de debit.

Sfat util

Este recomandat sa cititi cu atentie Termenii si conditiile atunci cand decideti sa faceti rezervari online pentru a evita orice esec in preluarea masinii.