Cum sa alegi cel mai bun aspirator

Un produs oarecum banal, dar poate sa-ti dea batai de cap atunci cand vrei sa gasesti cel mai bun aspirator pentru nevoile tale.
Scopul principal al unui aspirator este sa te ajute sa faci curatenie si bineinteles sa îți usureze munca.
In functie de nevoile tale, un aspirator bun trebuie sa fie eficient pe diferite suprafețe:
– pe covoare,
– sau pe pardosele: pe gresie sau pe parchet.
Numărul accesoriilor, functiile suplimentare precum spalare sau aspirare cu aburi; nivelul de zgomot sau cat este de eficient din punct de vedere energetic, pot fi factori importanti de luat in atunci cand cumperi un aspirator bun.
Ce trebuie sa sti despre aspiratoare – Modele disponibile
1. Aspiratorul cu sac
Aspiratorul cu sac – probabil toata lumea s-a intalnit cu un astfel de aspirator. Este echipat cu un sac textil, pe care va trebui sa-l goliti după fiecare aspirare sau dupa mai multe aspirari (in functie de dimensiune).
În cazul în care esti allergic la praf, sau pur si simplu vrei să eviți norii de praf la golirea sacului, un aspirator cu sac de hârtie, care pot fi aruncaț la gunoi dupa aspirare, poate fi o alegere buna.
2. Aspiratoarele fara sac
Achizitionand un astfel de aspirator nu vei mai avea grija cumpararii sacilor de unică folosință, astfel economisesti ceva bani.
Un recipient colector din plastic, va aduna mizeriile aspirate, iar dupa umplerea acestuia, recipientul se goleşte, il speli sub jet de apă şi e bun de folosit din nou.
Pentru a proteja motorul aspiratorul fără sac, mai este echipat si cu unul sau două filtre, care vor imbunatatii si calitatea aerului din casa.
Aspiratoarele fără sac au devenit tot mai populare, chiar dacă au aparut pe piaţă ceva mai tarziu.
3. Aspiratorul vertical
Aspiratorul vertical are o manevrabilitate mai buna fata de aspiratorul clasic.
Pe piata sunt disponibile aspiratoare verticale care se transforma intr-un aspirator de mana, sau modele fara cablu, cu o autonomie foarte buna a bateriei, care sunt foarte practice pentru o curatenie rapida de zi cu zi.
Aspiratorul robot
Pur si simplu nu ai chef sa faci curatenie, sau ai un program super incarcat. Aspiratorul robot este solutia pentru tine.
Un aspirator robot bun, se poate programa să faca curatenie chiar daca esti la servici.
Multe dintre aceste aparate pot sa aspire suprafața unui apartament de trei camere cu bateria pe care o au.